Bosch Siemens Márkabolt
Kérje csomagajánlatunkat!
Telefon+36 1 242 6818 / +36 30 756 9704
1037 Budapest, Hunor utca 55. (III. Kerület, Óbuda)
info@bsmarkabolt.hu  H:9h-18h, K-CS:9h-17h, P:9h-16h
Bosch Siemens Márkabolt
KAPCSOLAT

No Frost, szabályozhatóság és hűtés 15 fok alatti helyiségben.

A hűtők kiválasztásakor legalább annyira fontos a szabályozhatóság és a hosszútávú működési jellemzők, mint a térfogat, vagy a fogyasztás. Cikkünkben a működés részleteit, a szabályozhatóságot vizsgáljuk meg részletesen.

A hűtő és a fagyasztó szabályozhatósága

A kombinált - fagyasztós - hűtők között néhány éve létezett egy és kétkompresszoros kivitelű is. A kétkompresszoros verzió több szempontból is előnyösebb volt: a külön kompresszorral a fagyasztó rész képes volt gyorsan lefagyasztani a frissen elhelyezett ételt, és a hűtő és a fagyasztó hőfokát külön-külön is lehetett vezérelni - szélsőséges esetben a hűtő részt kikapcsolva csak a fagyasztót üzemeltetni. Sajnos a kétkompresszoros kivitel szinte teljesen eltűnt a magyar piacról, mert ára 8-10%-al magasabb volt, mint az egykomperesszoros hűtőké.

Jelenleg két szabályzási mód közül lehet választani:

  • Egyszerű szabályzás: egyszerre állítható a fagyasztó és a hűtő rész hőfoka - valójában a normál tér hőfokát lehet beállítani.
  • Elektronikus (váltószelepes) szabályozás: külön lehet állítani a hűtő: külön lehet állítani a hűtő és a fagyasztó rész hőfokát - a két rész között egy szelep segítségével oszlik meg a hűtési teljesítmény.

Hűtőszekrény ritka olvasztással, vagy olvasztás nélkül

No Frost - a lényege az, hogy a hűtőt soha sem kell leolvasztani, képződik jég a fagyasztó részen és pára a normál hűtő részben (száraz hideg levegő). A technológia valójában napi 1 alkalommal -3-5 fokra felmelegíti a fagyasztóteret, így leolvasztja a jeget a hűtő felületről. A rövid ideig tartó magasabb hőmérséklet a levegőben mérhető, a víz tartalmú és ezáltal nagyobb hőtehetetlenségű ételek, fagyasztott termékek csak néhány fokkal melegednek fel, majd ismét lehűlnek. A technológia következtében nem csak a fagyasztó részben nem képződik jég, de teljességgel megszűnik a hűtőtér párásodása is.

Low Frost - a fentihez hasonló elnevezés hasonló funkciót is takar. A Low Frost készülékeket ugyan le kell olvasztani néha, de jóval ritkábban, mint a hagyományos régi készülékeket.

Hűtőszekrény 15 fok alatti helyiségben?

A hűtők működéséhez minimum 15-18 fok külső hőmérséklet szükséges. Nem egy alkalommal keresik meg a szervizt olyan vásárlók, akik 5-10 fokos kamrában, pincében elhelyezett kombinált hűtő esetén meghibásodást tapasztalnak - a fagyasztó nem hűt kellőképpen, szélsőséges esetben az ételek felengednek. Ez természetes folyamat, hiszen a hűtők tervezésénél a hűtési teljesítményt szobahőmérsékletre optimalizálták, és a mérő műszerek is ennek megfelelően vannak beállítva. Ha mégis hideg helyiségben kell hűtenünk azt célszerű előtte egyeztetni az eladó kollégával.Van olyan készülék ami elviseli ezt a működést de van olyan is ami egyáltalán nem.

Hűtő technikai tanácsok

A++ energiaosztály és NoFrost egyben - közepes használat felett nem ajánlott az ilyen készülék. A nagyobb családok akár naponta 40-50 alkalommal is kinyitják a hűtőajtót. Az A++ energiaosztályú hűtők teljesítménye meglehetősen alacsony - a jó fogyasztás érdekében. Ha ezt még NoFrost funkció is kiegészíti, a hűtő egyszerűen nem tudja kellően alacsony hőmérsékleten tartani a hűtőteret.

Hűtő hőfokának mérése - rengeteg felhasználó egyszerű hőmérővel ellenőrzi a hűtőszekrény helyes működését. Jó tudni, hogy a hűtőben minden esetben folyadékban kell ellenőrizni a hőfokot, mert levegőben mérve akkor is szélsőséges értékekkel találkozhatunk, ha egy vadonatúj hűtőben mérünk A méréshez egyszerűen egy pohár vízbe helyezzük a hőmérőt, így az élelmiszerekre vonatkozó értékeket kapunk. A hőmérő hűtőbe helyezése után célszerű várni egy éjszakát a pontos mérési értékek eléréséhez. A normál hűtőtér hőfoka 0 és 10 fok között változik függően a beállított fokozattól.

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ Outlet termékek (2)
Szűrő
Kategóriák
ADATLAPOK
KATALÓGUSOK
BOSCH
KISOKOS
SIEMENS
KISOKOS
ALKATRÉSZ TANÁCSADÁS SZERVIZ GLS Csomagpont Házhozszállítás
Társoldalaink
Kapszulashop BWT CASO Leifheit
100% garancia Bankkártya logók
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ugrás az oldal tetejéreOldal teteje
BSMárkabolt - Alapítva: 1997 © 1997 - 2023. All rights reserved Partnerünk: ÁrGép.hu | Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz design: priby.com, developed by: 8web.hu
Az árak bruttó árak, a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák.
Kapcsolat Rendelés menete Üzletszabályzat Adatkezelési tájékoztató Gyik
Árbolt.hu árösszehasonlító