Bosch Siemens Márkabolt
Kérje csomagajánlatunkat!
Telefon+36 1 242 6818 / +36 30 756 9704
1037 Budapest, Hunor utca 55. (III. Kerület, Óbuda)
info@bsmarkabolt.hu  H:9h-18h, K-CS:9h-17h, P:9h-16h
Bosch Siemens Márkabolt
KAPCSOLAT

No Frost, szabályozhatóság és hűtés 15 fok alatti helyiségben.

A hűtők kiválasztásakor legalább annyira fontos a szabályozhatóság és a hosszútávú működési jellemzők, mint a térfogat, vagy a fogyasztás. Cikkünkben a működés részleteit, a szabályozhatóságot vizsgáljuk meg részletesen.

A hűtő és a fagyasztó szabályozhatósága

A kombinált - fagyasztós - hűtők között néhány éve létezett egy és kétkompresszoros kivitelű is. A kétkompresszoros verzió több szempontból is előnyösebb volt: a külön kompresszorral a fagyasztó rész képes volt gyorsan lefagyasztani a frissen elhelyezett ételt, és a hűtő és a fagyasztó hőfokát külön-külön is lehetett vezérelni - szélsőséges esetben a hűtő részt kikapcsolva csak a fagyasztót üzemeltetni. Sajnos a kétkompresszoros kivitel szinte teljesen eltűnt a magyar piacról, mert ára 8-10%-al magasabb volt, mint az egykomperesszoros hűtőké.

Jelenleg két szabályzási mód közül lehet választani:

  • Egyszerű szabályzás: egyszerre állítható a fagyasztó és a hűtő rész hőfoka - valójában a normál tér hőfokát lehet beállítani.
  • Elektronikus (váltószelepes) szabályozás: külön lehet állítani a hűtő: külön lehet állítani a hűtő és a fagyasztó rész hőfokát - a két rész között egy szelep segítségével oszlik meg a hűtési teljesítmény.

Hűtőszekrény ritka olvasztással, vagy olvasztás nélkül

No Frost - a lényege az, hogy a hűtőt soha sem kell leolvasztani, képződik jég a fagyasztó részen és pára a normál hűtő részben (száraz hideg levegő). A technológia valójában napi 1 alkalommal -3-5 fokra felmelegíti a fagyasztóteret, így leolvasztja a jeget a hűtő felületről. A rövid ideig tartó magasabb hőmérséklet a levegőben mérhető, a víz tartalmú és ezáltal nagyobb hőtehetetlenségű ételek, fagyasztott termékek csak néhány fokkal melegednek fel, majd ismét lehűlnek. A technológia következtében nem csak a fagyasztó részben nem képződik jég, de teljességgel megszűnik a hűtőtér párásodása is.

Low Frost - a fentihez hasonló elnevezés hasonló funkciót is takar. A Low Frost készülékeket ugyan le kell olvasztani néha, de jóval ritkábban, mint a hagyományos régi készülékeket.

Hűtőszekrény 15 fok alatti helyiségben?

A hűtők működéséhez minimum 15-18 fok külső hőmérséklet szükséges. Nem egy alkalommal keresik meg a szervizt olyan vásárlók, akik 5-10 fokos kamrában, pincében elhelyezett kombinált hűtő esetén meghibásodást tapasztalnak - a fagyasztó nem hűt kellőképpen, szélsőséges esetben az ételek felengednek. Ez természetes folyamat, hiszen a hűtők tervezésénél a hűtési teljesítményt szobahőmérsékletre optimalizálták, és a mérő műszerek is ennek megfelelően vannak beállítva. Ha mégis hideg helyiségben kell hűtenünk azt célszerű előtte egyeztetni az eladó kollégával.Van olyan készülék ami elviseli ezt a működést de van olyan is ami egyáltalán nem.

Hűtő technikai tanácsok

A++ energiaosztály és NoFrost egyben - közepes használat felett nem ajánlott az ilyen készülék. A nagyobb családok akár naponta 40-50 alkalommal is kinyitják a hűtőajtót. Az A++ energiaosztályú hűtők teljesítménye meglehetősen alacsony - a jó fogyasztás érdekében. Ha ezt még NoFrost funkció is kiegészíti, a hűtő egyszerűen nem tudja kellően alacsony hőmérsékleten tartani a hűtőteret.

Hűtő hőfokának mérése - rengeteg felhasználó egyszerű hőmérővel ellenőrzi a hűtőszekrény helyes működését. Jó tudni, hogy a hűtőben minden esetben folyadékban kell ellenőrizni a hőfokot, mert levegőben mérve akkor is szélsőséges értékekkel találkozhatunk, ha egy vadonatúj hűtőben mérünk A méréshez egyszerűen egy pohár vízbe helyezzük a hőmérőt, így az élelmiszerekre vonatkozó értékeket kapunk. A hőmérő hűtőbe helyezése után célszerű várni egy éjszakát a pontos mérési értékek eléréséhez. A normál hűtőtér hőfoka 0 és 10 fok között változik függően a beállított fokozattól.

BELÉPÉS
Email cím

Jelszó

Elfelejtett jelszó
REGISZTRÁCIÓ Outlet termékek (11)
Szűrő
Kategóriák
ADATLAPOK
KATALÓGUSOK
BOSCH
KISOKOS
SIEMENS
KISOKOS
ALKATRÉSZ TANÁCSADÁS SZERVIZ GLS Csomagpont Házhozszállítás
Társoldalaink
Kapszulashop BWT CASO Leifheit
100% garancia Bankkártya logók
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ugrás az oldal tetejéreOldal teteje
BSMárkabolt - Alapítva: 1997 © 1997 - 2024. All rights reserved Partnerünk: ÁrGép.hu | Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz design: priby.com, developed by: 8web.hu
Az árak bruttó árak, a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák.
Kapcsolat Rendelés menete Üzletszabályzat Adatkezelési tájékoztató Gyik
Árbolt.hu árösszehasonlító