Bosch Siemens Márkabolt
Kérje csomagajánlatunkat!
Telefon+36 1 242 6818 / +36 30 756 9704
1037 Budapest, Hunor utca 55. (III. Kerület, Óbuda)
info@bsmarkabolt.hu  H:9h-18h, K-CS:9h-17h, P:9h-16h
Bosch Siemens Márkabolt
KAPCSOLAT

Villany vagy gáz főzőlapot válasszak?

Ha már biztosak vagyunk benne, hogy a gáz és a villany főzőlap is beépíthető konyhánkba, választanunk kell a két megoldás között. Nem csak az üzemeltetés költségét kell felmérnünk, de praktikus, használat közben tapasztalható jellemzők között is rangsort kell felállítanunk.

Gáz főzőlapok előnyei

A gáz főzőlap a legrégebbi, megszoktuk hogy gyorsan felfűt, kikapcsolás után gyorsan lehűl. Nem érzékeny az edények alján lévő egyenetlenségekre, vezetékes gázzal történő használata jóval olcsóbb, mint villany társaié, de PB ház használatakor már kb. azonos költséggel számolhatunk.

Gáz főzőlapok hátrányai

A gáz veszélyeit nem hagyhatjuk figyelmen kívül, a mindennapi használat során égéstermék keletkezik, amit el kell vezetni, meghibásodás esetén mérgező lehet és szélsőséges esetben robbanásveszély is kialakulhat. Esztétikai szempontból nem túl dekoratív a gáz cső, és temérdek tisztítószert használhatunk el a gáz főzőlap felületének tisztítására. A gáz fűtőértékével kapcsolatban számos fogyasztó ad hangot nemtetszésének, sokan azt állítják, hogy a korábban pl. fél óra alatt elkészíthető étel most csak háromnegyed vagy egy óra alatt fő meg. Ezt mérési adatokkal nem tudjuk alátámasztani, így állást sem foglalunk e kérdésben, mindenki döntse el mit gondol.

Villany főzőlőlapok előnyei

Biztonságos. A mai villany főzőlapok tervezése során mindent elkövettek a biztonság érdekében, így a még meleg főzőzónánál maradékhő kijelző figyelmeztet a veszélyre és alapszolgáltatássá vált a gyerekzár, amivel gyerekünket védhetjük meg a játék közbeni véletlen főzőlap bekapcsolástól. A villany főzőlap kiválóan szabályozható, és a készülékek rendelkeznek a különböző edény méretekhez illeszkedő főző felületekkel. A villany főzőlapok használata során nem keletkezik égéstermék, így szinte a lakás bármely részén elhelyezhetjük, nem kell gáz szivárgástól sem tartanunk. A mindennapi használat során imádni fogjuk, hogy egyszerűen tisztítható, a felülete sík, így nincsenek apró rések, ahova az a bizonyos makacs szennyeződés beragadna. A villany főzőlap esztétikus és modern látványt nyújt. Az érintőgombok, a tükörsima felület egyszerű, mégis minden konyhához illeszkedő látványt biztosítanak.

Villany főzőlőlapok hátrányai

Meg kell tanulnunk használni őket. Időben be kell kapcsolni a felmelegedéshez és az étel elkészülte előtt néhány perccel lekapcsolhatjuk, hogy a felmelegedett főzőfelület minden energiáját hasznosítsuk (és ne főzzük túl az ételt). A főzőlap akkor működik hatékonyan, ha az edény alja egyenes, felfekszik a felületre, így a régi, 30 éves zománcozott, ütött-kopott lábosok egyenetlen aljával kicsit rosszabb hatásfokkal működnek. A villany főzőlapok elektromos árammal működnek, így ügyelnünk kell arra, hogy ne közvetlenül a mosogatótálca mellé helyezzük őket. Természetesen a lap szélein van vízzáró szigetelő réteg, amely a véletlen fröccsenésektől véd, de a hosszútávú használat során egy mosogató mellett nem csak fröccsenésnek, hanem áztató, folyamatos víznek is ki lehet téve, ami kerülendő. A villany főzőlapok üzemeltetése drágább, mint a gáz főzőlapoké. Hogy mennyivel, azt számos tényező befolyásolja: a főzőlap típusa (kerámia/indukciós), a használt edény anyaga, formája, a fedő használata, a korai kikapcsolás használata, stb...

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ Outlet termékek (2)
Szűrő
Kategóriák
ADATLAPOK
KATALÓGUSOK
BOSCH
KISOKOS
SIEMENS
KISOKOS
ALKATRÉSZ TANÁCSADÁS SZERVIZ GLS Csomagpont Házhozszállítás
Társoldalaink
Kapszulashop BWT CASO Leifheit
100% garancia Bankkártya logók
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ugrás az oldal tetejéreOldal teteje
BSMárkabolt - Alapítva: 1997 © 1997 - 2023. All rights reserved Partnerünk: ÁrGép.hu | Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz design: priby.com, developed by: 8web.hu
Az árak bruttó árak, a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák.
Kapcsolat Rendelés menete Üzletszabályzat Adatkezelési tájékoztató Gyik
Árbolt.hu árösszehasonlító