Bosch Siemens Márkabolt
Kérje csomagajánlatunkat!
Telefon+36 1 242 6818 / +36 30 756 9704
1037 Budapest, Hunor utca 55. (III. Kerület, Óbuda)
info@bsmarkabolt.hu  H:9h-18h, K-CS:9h-17h, P:9h-16h
Bosch Siemens Márkabolt
KAPCSOLAT

Kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?

Ha az elektromos főzőlap mellett tettük le a voksunkat, még egy utolsó kérdés vár ránk: a hagyományos üvegkerámia megoldást, vagy a korszerű indukciós főzőlapot válasszuk?

Az indukciós főzőlap fogyasztása

A szakirodalom szerint a hagyományos elektromos főzőlapok hatékonysága 50% körül alakul, ehhez képest az indukciós főzőlapok elérhetik a 80%-os hatásfokot is. Ez mindenképp jobb a gáz főzőlapok kb. 30%-os értékénél. De tény, hogy egy adott étel elkészítéséhez az indukciós főzőlappal kb. 40%-al kevesebb energiát kell elhasználnunk, mint a hagyományos kerámiával. Úgy is nézhetjük, hogy amely étel a kerámia lapon 10 perc alatt forr fel, az az indukciós főzőlapon kb. 6 perc alatt már forr. A kérdés tehát nem az, hogy az indukciós főzőlap élettartama során megtérül-e a magasabb ára, hanem csupán az, hogy 1-2, vagy 3 év múlva hoztuk már be a többletköltséget. Aki hosszútávon gondolkodik, annak mindenképp érdemes ezt a korszerű megoldást választania.

Edények az indukciós főzőlaphoz

Az elektromágneses indukció elvén működő főzőlap használatához olyan edényekre van szükségünk, amelyek mágnesezhetők. A legegyszerűbb megoldás erre a “hűtőmágnes teszt”: a hűtőmágnest rátesszük a konyhában lévő edényekre, és amelyikre rátapad, az használható a kiszemelt készüléken. Jó tudni, hogy a gyakorlatban nem csak a méregdrága edényeket használhatjuk, a régi, zománcozott edények nagy része tökéletesen működik az indukciós zónákon.

Miért nem ég rá az étel?

Az indukciós főzőlap felülete nem melegedik úgy, mint a kerámia lap főzőzónái. Ennek oka az, hogy az indukció közvetlenül az edényt melegíti, így a felülete csak annyira melegedik fel, amennyire az edény visszamelegíti. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a véletlen kifröccsenő étel szinte soha sem ég rá a felületre, mert az nem elég forró ehhez. Természetesen kisgyerekes háztartásokban plusz pontot ér az is, hogy a felületek sohasem melegednek fel annyira, mint kerámialap esetén.

Vegyes főzőlap, kerámia és indukciós egyben

A kerámia és indukciós főzőlap közötti döntési dilemmát a gyártók is felismerték, és ma már számos vegyes főzőlap os kapható, melyben rendszerint 2db kerámia és 2db indukciós főzőzóna áll rendelkezésre. Ezzel könnyen ki lehet használni az indukciós megoldás hatékonyságát, miközben nem kell kidobni a nem mágnesezhető régi edényeket sem. A vásárlói tapasztalatok alapján elmondható, hogy a vegyes főzőlap tulajdonosok szinte kizárólag (kb. 90%-ban) az indukciós zónákat használják.

BELÉPÉS
Email cím

Jelszó

Elfelejtett jelszó
REGISZTRÁCIÓ Outlet termékek (10)
Szűrő
Kategóriák
ADATLAPOK
KATALÓGUSOK
BOSCH
KISOKOS
SIEMENS
KISOKOS
ALKATRÉSZ TANÁCSADÁS SZERVIZ GLS Csomagpont Házhozszállítás
Társoldalaink
Kapszulashop BWT CASO Leifheit
100% garancia Bankkártya logók
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Ugrás az oldal tetejéreOldal teteje
BSMárkabolt - Alapítva: 1997 © 1997 - 2024. All rights reserved Partnerünk: ÁrGép.hu | Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz design: priby.com, developed by: 8web.hu
Az árak bruttó árak, a 27% ÁFÁ-t tartalmazzák.
Kapcsolat Rendelés menete Üzletszabályzat Adatkezelési tájékoztató Gyik
Árbolt.hu árösszehasonlító